Bemutatkozás

A fotózás először akkor jelent meg az életemben, mikor Apám féltve őrzött harmonika kihuzatos gépével kattintgathattam, persze felügyelet mellett. Sajnos egyikünknek sem volt fotós tudása. Természetesen ezek a képek kihullottam a idő rostályán. Később már a családomat fotóztam saját géppel (Zenit-E Helios objektív és egy közgyűrűsor) de még mindig fotós tudás nélkül. A „modelljeim” a fiaim, a család többi tagja és lepkék bogarak voltak. Több-kevesebb sikerrel vettem az akadályt. Azért a családi albumba jók voltak.

Következett egy hosszú szünet, az élet kihívásai kevés szabad időt hagytak. De mindig szerettem a szép képeket, nézegettem amikor csak lehetett és szerettem volna én is hasonlókat csinálni. Aztán elkövetkezett az áttörés, beköszöntött a digitális korszak, közben nyugdíjba vonultam és keletkezett némi plusz időm. Ekkor jött képbe megint a fotózás, de most már szerettem volna jól, tudatosan csinálni. Elvégeztem néhány fotós képzést és 2009. óta fotózom tudással felvértezve.

Kedvenc témáim az ember és a természet, de rácsodálkozom mindenre ami szép, ami mellett az élet rohanó forgatagában eddig elmentem. Keresem a nem szokványos fény effektusokat és igyekszem visszaadni a képeimen, megmutatva azoknak, akik nem találkoznak vele. Keresem a szép, érdekes, vagy élet barázdálta arcokat. Keresem az élet érdekes helyzeteit, streetfotóit.

Szívesen járom a várost egyedül, vagy fotós barátaimmal. A téma mindenhol ott van, csak észre kell vennem. Több kiállításom volt, indultam pályázatokon, ahol díjakat nyertem.

Célom megmutatni másoknak is azokat a dolgokat, amelyeket érdemesnek tartok megörökíteni.

Weblapunkon látható néhány képem több témakörből a teljesség igénye nélkül. Fogadják szeretettel.